✎ 1162 woorden⏱ Leestijd: 4,4 minuten

6 tips om jouw huis te zuiveren & een positieve energie neer te zetten

TEKST

Clear & Conscious

DATUM

1 december 2019

CATEGORIE
DELEN

Jouw huis – de plek waar je leeft – wordt makkelijk over het hoofd gezien als we het hebben over innerlijke ontwikkeling. Terwijl jouw huis een plek hoort te zijn waar je op kracht kunt komen. De plek waar je je veilig voelt en helemaal kunt ontspannen. Een plek die je inspireert. Als er thuis disharmonie, chaos, of een vermoeiende of negatieve energie hangt heeft dit veel invloed op jou en je familie/huisgenoten. Daarom willen we in dit artikel een aantal tips geven om de energie in en rondom jouw huis te versterken. Dat wil zeggen: een positieve energie te creëren waarin jij kunt ontspannen en opladen!

 1. Huis zuiveren door te smudgen.
  Smudgen is een eeuwenoud ritueel dat wordt gebruikt om ruimtes te zuiveren. Zet de ramen open. Gebruik voor het smudgen een Abalone schelp (klik hier), Witte salie (klik hier) en Palo Santo (klik hier). Leg de witte salie in de schelp en steek hem aan. Blaas daarna het vlammetje uit en zie hoe de rook omhoog komt. Witte salie haalt de negatieve energie uit huis en kun je bijvoorbeeld ook mooi gebruiken nadat er ruzie is geweest of wanneer er spanning of negativiteit hangt. Bovendien haalt het bacteriën weg en is het bevorderlijk voor je gemoedstoestand.

  Voordat je begint zet je een intentie: je wilt dat de negatieve energie de kamer verlaat, en je wilt een fijne, positieve energie neerzetten. Je kunt bijvoorbeeld beginnen bij een raam of een deur en vanaf daar loop je door de kamer met de schelp en witte salie erin. Je gaat alle hoeken bij langs (want vooral in de hoeken stagneert energie). Ondertussen visualiseer je dat alle negatieve energie de ruimte verlaat. Je kunt dit ook in jezelf, of hard op zeggen: alle negatieve of belastende energie mag nu deze ruimte verlaten. Uiteindelijk eindig je na ieder rondje weer bij het raam, zodat de energie naar buiten kan. In plaats van salie kun je ook Palo Santo gebruiken. Of je gebruikt eerst salie en daarná Palo Santo. Dit wordt ook wel heilig hout genoemd en heeft een hele aangename geur. Het ruikt ook wat lichter dan salie.

  Palo Santo creëert een fijne en positieve energie en bevordert jouw welbevinden. Het werkt zelfs bij allerlei fysieke klachten (denk aan hoofdpijn, fysieke spanning etc.). Het werkt hetzelfde als met de witte salie. Je steekt het stukje hout aan, blaast de vlam uit en maakt hetzelfde rondje. Je kunt zowel de witte salie als de Palo Santo ook gebruiken om je eigen aura te zuiveren. Natuurlijk kun je ook een fijne huis-spray gebruiken met etherische olie en edelstenen om de ruimte mee te zuiveren. Klik hier voor deze cleansing spray.

 2. Gebruik edelstenen die een fijne sfeer creëren en straling tegengaan.
  Zwarte toermalijn wordt vaak gebruikt tegen electro-magnetische straling en andere negatieve straling of energie. Je kunt bijvoorbeeld verschillende stukken in je huis neerleggen bij de computer, meterkast, tv of wifi kastje. Daarnaast kun je labradoriet bij je dragen om jezelf van binnenuit te beschermen tegen straling. Het helpt je dieper aarden en op deze manier kun je dichter bij jezelf blijven en ben je minder vatbaar voor andere energie.

  Verder kun je stenen met een lichte en fijne energie in je huis neerleggen om een fijne atmosfeer te creëren. Denk aan rozekwarts, bergkristal of groene opaal. Groene opaal verbindt met de natuur en op deze manier haal je de energie van de natuur in je huis!

  Tip: wil je je huis energetisch reinigen en heb je behoefte aan smudgen en edelstenen? Wij hebben een pakket voor je samengesteld: huiszuivering pakket (klik hier).

 3. Verandering van décor.
  Vraag jezelf eerst af in wat voor soort omgeving jij wordt gesterkt en waarvan je energie krijgt. Voel je je op dit moment prettig bij natuurlijke elementen, of heb je behoefte aan meer felle kleuren? Loop eens een rondje door je huis en voel in iedere ruimte wat het met je doet. Passen de meubels nog bij jou? De kleuren op de muur? Wat doet het met je? Word je er blij van of eerder onrustig of treurig?

  Je kunt al met een paar kleine aanpassingen een verschil maken. Verf de muur in een nieuwe kleur of breng wat variatie aan in je interieur, bijvoorbeeld door wat nieuwe kussens op de bank, of een grote vaas bloemen op tafel.

 4. Gooi dingen weg die een negatief effect op je hebben.
  Overbodige rommel kan veel onrust geven. Hoe meer rust er in je huis is, hoe meer rust er in je hoofd is. Er wordt ook wel gezegd dat je huis een afspiegeling is van hoe jij je vanbinnen voelt. Durf dingen weg te gooien die jou niet meer dienen.

  Kijk ook eens kritisch naar foto’s of schilderijen. Voel wat voor effect ze op je hebben. Heb je wel eens gehoord van sferenbelasting? Oude meubels, foto’s of schilderijen kunnen een zware energie bij zich dragen. Denk maar eens aan een heel oud huis met oude meubels waar je naar binnen stapt. Hier hangt zelden een fijne, lichte energie. Ook bepaalde foto’s van familieleden kunnen (onbewust) invloed op je hebben.

 5. Schoonmaken met intentie.
  Schoonmaken zuivert ook de energie in huis. En dan niet schoonmaken met tegenzin en negatieve gedachten! Koop natuurlijke schoonmaakmiddelen zonder chemische stoffen. Zet een fijne mantra op en visualiseer dat je tijdens het schoonmaken de energie in huis zuivert en een fijne sfeer wilt neerzetten.

  Door jouw positieve gedachten en positieve energie, in combinatie met het weghalen van stof en troep wordt de energie al een stuk fijner. En dan nog iets: door te dénken dat je schoonmaken leuk vindt, passen jouw hersenen zich hier op den duur op aan. Resultaat: je gaat het ook nog echt leuk vinden! Mindset maakt al veel verschil. En je gaat ook merken dat je na een positieve schoonmaakbeurt een andere energie in huis voelt dan wanneer je het met tegenzin doet.

 6. Creëer een ‘sacred space’ in je tuin.
  Dit hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Het kan zelf op je balkon. Het gaat om een stukje symboliek voor jezelf. Baken een stukje af waar je kunt gaan zitten. Op deze plek leg je verschillende dingen neer die betekenis voor jou hebben. Bijvoorbeeld een bepaalde plant of bloem. Of een bijzondere edelsteen die bij jou past (denk ook aan onze tuin-kristallenset, klik hier). Andere symbolen of elementen uit de natuur: schelpen, stenen, zand, een bakje water.. noem maar op! Dit is een plek waar jij een momentje voor jezelf pakt. Waar je even in stilte gaat zitten en helemaal kunt opladen. Dit is helemaal jouw plek! Natuurlijk kun je deze plek ook in je huis creëren, op een kamer waar je niet gestoord wordt. 

Voel welke tips voor jou kloppend zijn, of geef er je eigen draai aan. Niets is goed of fout. Alles gaat met intentie. Veel succes!

Mocht je vragen hebben: neem dan gerust contact met ons op!

Meer van Clear & Conscious

Meer inspiratie…