✎ 678 woorden⏱ Leestijd: 2,6 minuten

Hooggevoeligheid als kracht

TEKST

Clear & Conscious

DATUM

24 september 2020

CATEGORIE
DELEN

Ben je snel overprikkeld? Of voel je jezelf niet altijd op je gemak tussen grote groepen mensen? Kun je je zomaar uit het niets ineens heel moe voelen of slaat je humeur in één keer om? Misschien ben je iemand die snel aan kan voelen wat iemand nodig heeft of wat er speelt bij een ander.

Herken je je hierin? Grote kans dat je dan (hoog)gevoelig bent. Is dit lastig? Ja, soms wel maar je kan heel goed leren hoe je met die gevoeligheid om kunt gaan. Je kan en mag het zelfs gaan zien als een hele mooie kwaliteit. Als (hoog)gevoelig mens heb je een groot empathisch vermogen, ben je zorgzaam en gevend. Je voelsprieten staan meer open zodat veel wat er om je heen gebeurt bij je binnenkomt. Hierdoor voel je precies aan wat iets of iemand nodig heeft. De valkuil is vaak dat je alles wat er bij je binnenkomt eerst op jezelf projecteert.

Stel je bent ergens en ineens voel je je niet lekker, je krijgt hoofdpijn of je voelt alsof de energie ineens uit je weg stroomt. Je betrekt het dan snel op jezelf. Je gaat denken: “Ik voel me niet goed, ik word toch niet ziek”, etc.. Maar grote kans dat je de energie van die plek hebt opgepikt of de energie van een persoon die niet lekker was. Daarom is het vaak lastig om te bepalen of iets van jou is of van iets anders.

Wat belangrijk is om goed te aarden en meer lichaamsbewustzijn te krijgen. Daarnaast zou je meer naar je subtiele gevoel kunnen luisteren. Dit subtiele gevoel of intuïtie is iets wat je van nature dan wel hebt, maar vaak zijn we dat een beetje kwijtgeraakt doordat het niet erkend werd in onze jeugd. Als je meer je intuïtie herkent, dan ga je beter voelen wat van jou is en wat er van een ander is. Ook ga je meer voelen wat voor jou goed is en wat niet en ben je beter in staat om je grenzen aan te geven. Doordat je dan beter gecentreerd bent in jezelf, houd je je eigen energie hoog en kun je op een mooie manier omgaan met die prachtige kwaliteit die (hoog)gevoeligheid heet.

Een aantal tips die je kunnen helpen:

  • Het scannen van je lichaam is een mooie manier om meer lichaamsbewustzijn te krijgen. Je gaat lekker liggen en brengt je aandacht naar je voeten. Wat voel je daar? Voelt het warm of koud? Zijn er tintelingen of andere sensaties? Zo ga je via je voeten naar je onderbenen en verder omhoog tot aan je kruin. Bij ieder deel van je lichaam scan je wat je daar voelt. Zo leer je om meer naar de signalen van je lichaam te luisteren

  • Het scannen is een vorm van mediteren maar er zijn nog tal van andere meditaties die je kunt volgen. Je kan er een rustig muziekje bij opzetten of juist in stilte gaan zitten. Soms is het fijn om een geleide meditatie te doen. Een meditatie die je helpt om meer innerlijke kracht en rust te ervaren is deze: https://demimaatman.nl/gratis-meditatie/.

  • Als je veel negatieve energie of moeheid voelt kun je visualiseren dat er een regen van gouden energie over je heen stroomt die alle negativiteit meeneemt de aarde in. Daarnaast kun je een gouden bol om je heen visualiseren die de negatieve energie tegenhoudt en alleen positieve energie bij je binnen laat.

  • De natuur is heel helend. Ga zo vaak mogelijk de natuur in, ga eens een tijdje onder een grote boom zitten en voel de energie die daar vanuit gaat. Je voelt je na een tijdje in de natuur gelijk meer ontspannen en opgeladen.

Ondersteunende producten:

  • Verder hebben we verschillende edelstenen en kristallen die zorgen voor een diepere aarding en bescherming. Klik hier voor aardende edelstenen en kristallen. Daarnaast zijn er edelstenen en kristallen die je intuïtie versterken. Klik hier om deze te bekijken.

Wil je weten welke producten je nog meer kunnen helpen? Neem dan een kijkje in onze shop.

Meer inspiratie…