✎ 663 woorden⏱ Leestijd: 2,5 minuten

4 tips om te werken met de bergkristal dubbeleinder!

TEKST

Clear & Conscious

DATUM

8 april 2020

CATEGORIE
DELEN

Hij is niet alleen prachtig om te zien, de bergkristal dubbeleinder kristal is ook nog eens een super krachtige healing tool. Je kunt jezelf een healing geven, maar ook iemand anders. In dit artikel leggen we uit wat de eigenschappen zijn van deze healing tool, maar ook hoe je het kunt gebruiken. En natuurlijk kun je hem ook aanschaffen in onze webshop!

Wat zijn de eigenschappen van bergkristal?

Bergkristal heeft een sterke genezende en reinigende werking en wordt vaak ingezet bij energetisch werk en healing. Hij zuivert je lichaam en brengt de chakra’s in balans. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, stimuleert of kalmeert hij je. Zo creëert hij meer harmonie en balans. Bergkristal staat voor zuiverheid en zorgt voor een heldere en scherpe geest, waarmee hij je helpt oordelen los te laten en de dingen helder te zien.

Hij versnelt je bewustzijnsontwikkeling en helpt je om spirituele inzichten te verkrijgen. Daarnaast beschermt hij je energieveld tegen negatieve energie. Ook op fysiek niveau kan bergkristal worden gebruikt voor allerlei klachten: koorts, pijn, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, hoofdpijn, migraine, misselijkheid en duizeligheid. Naast de reinigende werking op de mens kun je bergkristal ook gebruiken om de ruimte te reinigen. Ook heeft hij een positief effect op dieren en planten.

Wat is het effect van een dubbeleinder?

Dubbeleindige kristallen hebben duidelijke punten aan beide uiteinden. Een dubbeleinder verspreidt of absorbeert energie gelijktijdig aan beide einden en kanaliseert de energie in twee richtingen tegelijk. Een bergkristal met een dubbeleinder zou geest en materie met elkaar verbinden (man/vrouw, yin/yang). Zo komt er meer harmonie tussen jouw mannelijke en vrouwelijke kant.

Ze worden gebruikt bij energiewerk en healing, omdat ze negatieve energie absorberen en oude patronen doorbreken. Ook kunnen ze worden gebruikt om voorheen geblokkeerde delen van het zelf te integreren en blokkades te transformeren. Een dubbeleinder helpt je om tegelijkertijd een sterke aardse en een zuivere kosmische verbinding te maken. Zo maak je de verbinding met onder én boven.

Daarnaast worden ze ingezet om telepathie te versterken. Ook bewustwording, zelfliefde en het openen van je hart kan worden bekrachtigd door de bergkristal dubbeleinder. Er wordt van dubbeleinders ook gezegd dat ze bijdragen aan het verhogen van het bewustzijn op aarde en een hoge concentratie universele levenskracht bezitten.

4 tips om de dubbeleinder bergkristal te gebruiken voor jezelf (of bij een ander):

  • Voor het balanceren van je energieveld leg je de dubbeleinder verticaal op je lichaam. Je kunt intuïtief aanvoelen waar je hem wilt neerleggen. Je kunt lekker gaan liggen (eventueel meditatiemuziek opzetten) en focussen op je ademhaling. Visualiseer hoe de energie uit de bergkristal door jouw lichaam stroomt en alle plekjes reinigt en zuivert. Blijf minimaal 10 minuten zo liggen en ervaar wat het met je doet.

  • Voor het versterken van telepathie en het openen van je derde oog (intuïtie) leg je hem verticaal op je voorhoofd. Ook nu kun je er een meditatief moment van maken en blijf je minimaal 10 minuten zo liggen.

  • Om je hart te openen leg je hem op de plek van het hartchakra, verticaal op je borstkas. Als je hem hier plaatst bevordert hij zelfliefde, maar ook onvoorwaardelijke liefde naar anderen. Door de dubbele punt stroomt de energie van jou naar anderen, en ook andersom.

  • Bij vermoeidheid kun je de dubbeleinder gebruiken om een energiestroom op gang te brengen in je lichaam. Houd hem tussen duim en middelvinger van je linkerhand. Blijf weer minimaal 10 minuten zitten en voel hoe je bekrachtigd wordt.

Je kunt natuurlijk ook je eigen gevoel volgen en je creativiteit gebruiken. Healing met kristallen werkt intuïtief het mooist. Vertrouw daarop. Na gebruik kun je hem even afspoelen met water, of reinigen met heilig hout (palo santo) KLIK HIER voor dit product.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken met de bergkristal dubbeleinder? Kijk eens in onze webshop als je eentje wilt aanschaffen. Onze edelstenen (en dus ook de dubbeleinders) zijn energetisch gereinigd en geactiveerd, waardoor ze krachtig werkzaam zijn.

Meer van Clear & Conscious

Meer inspiratie…