Geometrische vormen liggen aan de basis van de gehele schepping. Alles in de natuur is opgebouwd uit geometrische vormen. Denk alleen maar eens aan een sneeuwvlok of een ijskristal. Zou je onze lichaamscellen onder een microscoop bekijken zie je ook dat ze opgebouwd zijn uit geometrische vormen. Ze vormen de basis van alle aspecten van creatie in het universum. Door te werken met de geometrische vormen, werk je dus eigenlijk met je eigen scheppingskrachten.

De geometrische vormen hebben een krachtige en positieve energie en kunnen je ondersteunen op het pad van innerlijke groei. De vormen hebben ieder een eigen trilling en resoneren ieder met een bepaald chakra en een bepaald element. Ze brengen levensenergie en zetten een positief energetisch krachtveld neer. Daarnaast hebben de vormen invloed op ons onderbewustzijn en kunnen ze de energie in een ruimte balanceren en harmoniseren.

In dit artikel ga ik de vijf basisvormen bespreken. Wat kunnen deze voor je doen en hoe kun jij hiermee werken?

Tetraëder:

Tetraëder is verbonden met je zonnevlecht en met het element vuur. Hij helpt je om te groeien en je hart te volgen. Omdat het in verbinding staat met het element vuur, wakkert hij ook jouw vuurtje aan. Dit kan je inspiratie geven of je merkt dat je meer liefde, spontaniteit, en licht ervaart. Deze vorm kun je goed gebruiken wanneer je iets nodig hebt of tot stand wil laten komen doordat hij een activerende en daardoor een scheppende kracht heeft.

Hexaëder (kubus):

De kubus is verbonden met het basischakra en met het element aarde. Dit staat voor stabiliteit, aarding en het vertrouwen in jezelf. Hij beschermt je en maakt moedig en daadkrachtig. Omdat hij een beschermende werking heeft en duidelijk begrenzing aangeeft, is deze vorm zeer geschikt bij bijvoorbeeld drukke kinderen. Ze krijgen meer aardende energie en dat zorgt ervoor dat ze rustiger worden.

Je kan hem ook goed gebruiken wanneer je zelf je aarding mist. Draag dan de kubus een tijdje bij je of leg hem op je voeten tijdens een meditatie. Hierdoor keer je weer terug in het ‘hier en nu’.

Octaëder:

De octaëder is verbonden met het hartchakra en het element lucht. De vorm brengt je in contact met je hart, wijsheid en intuïtie. Hij maakt verbinding met de hogere dimensies en wijst je de weg om je zielsmissie te leven. Hij helpt je om gecentreerd in jezelf te blijven en niet met alle winden mee te waaien. Omdat hij je in contact brengt met je hart is het een mooie vorm om de controle vanuit je hoofd te verminderen. Hij brengt je dus uit je hoofd en in je hart en buikgebied.

Je kan deze vorm bij je dragen wanneer je je verdrietig of onrustig voelt. Houd de octaëder dan met beide handen voor je hartgebied en blijf zo een tijdje zitten. Ook kun je hem bij je dragen tijdens bijvoorbeeld een lastig gesprek waarin het belangrijk is om naar je hart te luisteren in plaats van je hoofd. Wil je een octaëder bestellen? Klik dan hier.

Icosaëder:

De Icosaëder is verbonden met het heiligbeenchakra, het hartchakra en met het element water. Deze vorm is de hoogste geometrische vorm van de vijf platonische lichamen en is verbonden met het veld van universele liefde en heling. Hij zorgt ervoor dat jouw bewustzijnsgroei via liefde en gevoel gaat. Hij helpt je om je gevoeligheid te ervaren en in te zetten als kracht zodat het je kan helpen op je ziels-pad.

Het element water zorgt tevens voor beweging en verandering, zodat deze vorm zeer geschikt is wanneer je nieuwe dingen wilt creëren. Hij zorgt er dan namelijk voor dat je nog meer inspiratie en creativiteit krijgt om je te helpen jouw ideeën te manifesteren. Verder staat deze vorm nog voor overvloed, vertrouwen, blijdschap, levensenergie en gezondheid. Deze vorm is fijn om op je tweede of vierde chakra te leggen tijdens een meditatie. Voel en ervaar dan wat deze energie met je doet. Wil je een icosaëder bestellen? Klik hier.

Dodecaëder:

De Dodecaëder staat in verbinding met de hoogste drie chakra’s, namelijk het keelchakra, voorhoofdchakra en het kruinchakra. Tevens is deze verbonden met het element ether. Hij staat voor wijsheid, schepping en intuïtie. De naam van deze vorm mocht tot ongeveer het jaar 1200 niet eens uitgesproken worden vanwege zijn hoge en krachtige energie.

Deze vorm heeft te maken met bewustwording en ontwaking wat heel erg bij deze tijd past. Hij staat voor waarneming en kennis en helpt je ook met het waarnemen van andere realiteiten en dimensies. In verbinding met het kruinchakra staat hij voor evenwicht en eenheid met het universum. Het element ether versterkt dit nog eens. Deze verbindt namelijk alle dimensies met elkaar in de aarde en in jezelf waardoor je een gevoel van eenheid kan ervaren. Als je vragen hebt over wat je op aarde komt doen of wat je ziels-pad is, dan is deze vorm zeer geschikt om bij je te houden tijdens een meditatie.

Werken met de geometrische vormen

Ik heb hierboven de werking van iedere vorm afzonderlijk benoemd. Maar het is ook zeker aan te bevelen om ze gezamenlijk te gebruiken. Klik hier om de gehele set geometrische vormen van bergkristal te kopen. Je kunt ze voor meerdere doeleinden gebruiken. Denk aan healing- of energetisch werk of een chakralegging.

Bij een chakralegging ga je lekker liggen en leg je de geometrische vormen op het chakra wat aansluit bij die vorm. Sluit je ogen en voel dan wat het met je doet. Tijdens een meditatie kun je één vorm bij je houden zoals ik hierboven beschreven heb maar je kan ze ook om je heen leggen om zo de energie van alle vormen te ontvangen. Leg ze ook eens voor je neer en ga kijken naar de vormen, richt je focus op het midden van elke vorm en neem daar even de tijd voor. Na een tijdje kun je misschien voelen hoe de energie van de vorm bij je binnenstroomt. Iedere vorm zal anders aanvoelen, probeer maar eens de verschillen in energie waar te nemen. Naast bovengenoemde oefeningen, kun je ze ook gewoon in huis neerleggen voor meer harmonie, liefde en balans. Het maakt dan niet uit hoe je ze neerlegt, doe dat gewoon op gevoel.

Kortom, deze vijf geometrische vormen met elk een verschillende energie en werking kunnen zeer waardevol zijn op jouw spirituele pad!