✎ 620 woorden⏱ Leestijd: 2.4 minuten

Moqui-stenen: de ‘levende stenen’ van de sjamaan

TEKST

Geraldine Maatman

DATUM

25 augustus 2020

CATEGORIE
DELEN

Oorsprong

Hoewel deze bijzondere stenen niet direct de allermooiste zijn, hebben ze wel een hele krachtige werking. Daarom wil ik in dit artikel deze bijzondere stenen graag uitlichten. De kern van deze stenen bestaat uit zandsteen met daaromheen een metalen laagje met een hoog gehalte aan ijzer, mangaan, palladium en titanium en ze komen voornamelijk voor in Utah en Arizona in Amerika. De betekenis van Moqui is ‘trouwe schat’ en ze staan bekend als sjamanenstenen. De kracht van deze stenen is lange tijd geheim gehouden door de indianen. De indianen beschouwden de stenen als levende stenen. Zo zouden ze beschermen tegen kwade energieën, brand of ander onheil. Tevens bracht het hen levensenergie en geluk. Sjamanen gebruikten ze bij rituelen om te reizen buiten het lichaam, om visioenen te krijgen en verbinding te leggen met andere dimensies. Daarnaast werden ze gebruikt voor genezing.

Krachtige werking

De stenen worden gezien al energie stenen. Ze zijn zeer krachtig en hebben een diepgaande werking op mens en dier. Ze brengen als het ware de energiecentra weer op één lijn en stimuleren je levensenergie of Chi-energie. Tevens verlichten ze energetische blokkades en geven een gevoel van geluk, vrolijkheid en positiviteit. Hierdoor kunnen ze ondersteunen bij depressies of neerslachtigheid. Wanneer je ze een tijdje in je handen houdt zul je gemakkelijk de energie voelen stromen. Net alsof je weer helemaal opgeladen wordt. Ze hebben een verbinding met de energie van de aarde waardoor ze tevens een sterk aardende en beschermende werking hebben. Voor de beschermende werking kun je ze in plaats van in je handen te houden, in de omgeving plaatsen waar jij die werking verlangt. Verder brengen ze lichaam, geest en ziel in balans, brengen ontspanning en hebben ze een reinigende werking. Op fysiek niveau bevorderen ze de vruchtbaarheid en het immuunsysteem.

Mannelijk & vrouwelijk

Een set Moqui stenen bestaat uit een mannelijke en vrouwelijke steen. Het mannetje is wat platter en heeft rondom een rand. Het vrouwtje is wat kleiner en ronder. Door ze samen te gebruiken creëer je een krachtig energieveld. Het is daarom ook aan te bevelen om ze als set te gebruiken. De mannelijke steen heeft een rechtsdraaiende energie en de vrouwelijke steen een linksdraaiende energie. Voor mij persoonlijk werkt het het beste wanneer ik de vrouwelijke variant vasthoud met mijn linkerhand en de mannelijke steen met mijn rechterhand. Voor sommige is dit net andersom. Voel daarom voor jezelf wanneer jij de meeste energie voelt of wanneer jij een licht tintelend gevoel in je handen krijgt. Maak het in ieder geval niet te ingewikkeld, de energie doet zijn werk wel. Als je ergens een lichamelijk probleem hebt, kun je de mannelijke steen op dat gebied leggen en de vrouwelijke steen op de tegenovergestelde plek. Als dit niet gaat kun je ze beide op het aangedane gebied leggen. Hierdoor ontstaat er een krachtige energiestroom die de negatieve energie helpt op te lossen.

‘Levende stenen’

Deze stenen versterken niet alleen jezelf maar als je ze naast andere edelstenen legt, worden ook deze krachtiger en sterker. Omdat ze als ‘levend’ gezien worden, hebben ze behoefte aan lichaamswarmte en liefde. Je kunt ze daarom vaak in je handen houden of bij je dragen. Ze houden ook van het licht van de zon en de maan en van frisse lucht. Wanneer je ze bijvoorbeeld in een la stopt en geen aandacht geeft, zul je zien dat ze na verloop van tijd helemaal tot stof zijn opgelost. Ze verliezen dan al hun energie. Wanneer je ze behandelt met liefde en aandacht zullen ze de energie, kracht of wat je ook maar nodig hebt aan jou teruggeven.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere stenen? Klik hier om naar het product te gaan!

Meer inspiratie…