Edelstenen reinigen & opladen

In dit artikel leggen we uit hoe je edelstenen kunt reinigen met de 4 elementen, en hoe je ze weer kunt opladen met de zon, de maan en krachtige visualisaties. Voordat we daarover beginnen willen we eerst het belang benadrukken van de plaats wáár je jouw edelstenen koopt. Zodra de edelsteen uit de aarde komt is hij namelijk energetisch afgesloten.

Daarna komt hij via via met mensenhanden in contact, en neemt hij dus energie van deze mensen over. Als jij een edelsteen aanschaft wil je graag een steen die zuiver en schoon, en daarnaast energetisch geopend is, waardoor hij krachtiger werkzaam is. Daarom verkopen wij in onze webshop uitsluitend edelstenen die we eerst energetisch gereinigd hebben. Hierdoor zijn ze krachtiger werkzaam. Voel voor jezelf bij wie jij jouw edelstenen wilt kopen en met wie jij resoneert. In dit artikel willen we verder ingaan op hoe jij zélf je edelstenen kunt reinigen en weer opladen.

Waarom moet je edelstenen reinigen en opladen?

Doordat edelstenen zich energetisch met jou verbinden nemen ze ook spanningen en ballast uit jouw aura en lichaam over. Hierdoor raakt het energieveld van de edelsteen dus ook meer ‘vervuild’. Dit is hetzelfde als met het dragen van kleren, die je na een tijdje weer wilt uitwassen. Zo trek je het schone jasje na de was weer aan. De edelsteen kan op deze manier weer herstellen. Daarnaast is het belangrijk om de edelsteen ook weer op te laden na de reiniging.

Hoe vaak moet ik mijn edelsteen reinigen?

Dit verschilt per steen en heeft ook te maken met de mate van gebruik. Stel dat je een steen heel intensief gebruikt en bij je draagt, dan kun je hem eventueel ook iedere avond in een bakje met water leggen. Of je schaft dezelfde steen twee keer aan zodat je iedere week de steen grondig kunt reinigen en daarmee dus een vervanging hebt (grondige reiniging duurt 6 dagen). Voor de meeste stenen, die je niet heel intensief gebruikt, kun je bijvoorbeeld 6 weken aanhouden. Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf. Dan voel je wel wanneer de werking minder wordt.

Hoe reinig ik de edelsteen?

De edelsteen wordt gereinigd door middel van de 4 elementen.

Hoe laad ik de steen op?

  • Een nachtje in het maanlicht leggen. Buiten of binnen voor het raam.
  • In het zonlicht leggen. Het liefst ’s ochtends of in de namiddag. Sommige stenen kunnen namelijk verkleuren in de volle zon. Vooral amethist is hier gevoelig voor.
  • Je kunt ook met de steen mediteren. Je houdt hem in je hand en stemt je af op de energie. Wees creatief: visualiseer een bekrachtigende, liefdevolle energie die de edelsteen oplaadt.

Let op: sommige edelstenen kunnen niet tegen water. Dat zijn onder andere: hematiet, fluoriet, coelestien (celestien), calciet, seleniet, pyriet, chalcedoon, borniet, chrysocolla, hemimorfiet, lapis lazuli, magnetiet, moqui marbles, en prehniet. Je kunt daarvoor onze cleansing spray (klik hier) gebruiken ter vervanging van het element water. Spray een aantal keer over de steen en visualiseer dat de steen alle oude energie loslaat. Daarna kun je ze voorzichtig afdrogen.

Ook hier geldt weer: volg je eigen gevoel bij het reinigen en opladen van jouw edelstenen. Veel succes!